Ferestre


Informatii utile despre ferestre


Recomandăm să alegi un producator de profile pvc ce a confirmat, o marcă de care clienţii sunt mulţumiţi. Căteva din mărcile cu renume sunt Veka, Rehau, Trocal, Gealan şi alţii, dacă vei compara profilele fie si doar vizual vei putea observa diferenţe de calitate a finisajelor si calităţii PVC-ului; 

Numărul de camere a profilului PVC este important in alegerea tâmplăriei. Pot exista profile cu 3, 4, 5, 6 chiar 7 camere, cu cât numărul de camere este mai mare cu atât se realizează o izolare termica şi fonică mai bună. Fiecare producător de tamplarie PVC are propriile tipuri de profile, cu camere mai multe sau mai puţine, cu forme variate. 

Fiecare producător de feronerie are propriile standarde de calitate, foloseşte diferite tehnologii, unele mai bune altele depăşite precum şi mici secrete, ceea ce determină între aceştia şi câteva diferenţe de calitate (durata de viaţă (numărul de cicluri deschis-închis), rezistenţa la coroziune, clasa anti-efracţie din care fac parte, posibilitatea de reglare ). Recomandăm sa alegi un producător ce a confirmat, o marcă de care clienţii sunt multumiţi. Câteva din mărcile cu renume sunt:
ROTO, AUBI, SHURING, SIEGENIA,WINKHAUS – GERMANIA
MACO – AUSTRIA
G-U – GERMANIA, FRANŢA
VORNE, SELVE, G-U CORVUS – TURCIA
FERONERIA, VEROFER – ROMÂNIA
Deoarece suprafaţa ocupată de sticla reprezintă aproximativ 90% din suprafaţa unei ferestre, este foarte importantă alegerea ei. Pentru a face alegerea corectă trebiue să cunoaşteţi pricipalii factori ce influenţează coeficientul de transfer termic şi fonic al pachetului de geam termopan; aceştia sunt :

. numărul de foi de sticlă: pot fi geamuri termopane cu 2 foi sau cu 3 foi (geam tripan)
.  ce gaz este între foile de sticlă, poate fi aer, un gaz inert precum argonul sau vidat
. grosimea sticlei, influenţează atât izolarea termică cât şi rezistenţa la lovire
. tipul sticlei: normală, low-e, reflexiv, duplex, mat, colorat etc.
. distanţa dintre 2 foi de sticlă, uzual este 16 mm, astfel încât geamul termopan să aibă 24 mm (2×4 mm sticlă + 16 mm între sticle), cu cât este mai mare cu atât mai bine
. producătorul sticlei, contează si el foarte mult, sunt producători care acordă mai puţină importanţă calităţii, astfel încât geamul poate avea mici defecţiuni estetice sau geamul sa fie casant;
O componenta esentiala a unei ferestre din PVC este armaturaArmătura este metalul introdus în interiorul profilului din PVC ce trebuie să asigure rezistenţa elementului de tâmplărie, de aceea, trebuie folosit oţelul. Armăturile pot fi universale sau specifice fiecărui profil; de asemenea acestea pot fi de tip U, tip C, rectangular şi până la cele mai complexe de tip omega/G cu grosimi de 1.0 mm, 1.2 mm, 1.5 mm, 1.8 mm si 2.0 mm. 

Cand vreti sa achizitionati o fereastra cea mai importanta etapa este masurarea acesteia. Masuratoarea trebuie efectuata de o persoana cu experienta si este necesar sa fiti prezenti la fata locului. In acest moment se stabilesc toate detaliile legate de executia ferestrei:
- Tipul profilului
- Culoarea
- Tipul sticlei
- Tipul si numarul deschiderilor
- Accesoriile (plasele si glafurile)

Este indicat ca in acelasi timp cu fereastra sa comandati glaful interior si cel exterior. Glaful are in primul rand rolul de a proteja zidul si apoi un rol estetic.
Un alt element ce nu trebuie sa lipseasca unei ferestre este adaptorul de glaf; acest profil are rolul de a realiza etansarea la partea inferioara a ferestrei in el prinzandu-se glafurile.